19 oktober 2024
19:00

Örsundsbro IF F-09

Referat: IFK Dannemora/Ö F09-10 - Örsundsbro IF F-09

Ytterligare en bortamatch, fjärde i rad att starta upp säsongen med. Alicia i mål, Neija, Disa och Agnes som backar Nathalie-Mira-Lisa, Elvira-Lovisa-Stella, Alva-Olivia-Moa F som kedjor.
Vi tog kommandot direkt i matchen och redan i andra bytet kom första chansen när Stella fick iväg ett bra skott som målvakten tyvärr stod i vägen för. Vi hade flera avslut på mål under första halvan av första perioden och med en justering i defensiva arbetet från Siriusmatchen så blev det inte många avslut som Dannemora/Österby fick till och det som väl kom fram tog Alicia lätt hand om. Efter 9:27 så fick hemmalaget en utvisning och i 5 mot 4 spelade vi runt ganska bra i början, men kom inte till några riktigt farliga avslut. Första perioden slutade 0-0.
Inför andra perioden ändrade vi om så Moa fick gå ner och spela back och vi rullade på två centrar. Efter 1:22 så tog Dannemora ledningen efter en riktigt fin vändning och skott. Vi skapade ett par chanser till att kvittera direkt efter, men efter 5:38 blev det 2-0 efter en lång backräd där vi flera gånger var på bollen, men den studsade tillbaka till motståndaren och skottet satt otagbart. Efter 12:31 fick vi äntligen utdelning då Stella krigade till sig bollen och iskallt placerade bollen förbi målvakten. Fler bra avslut och efter 17:48 slog Moa en passning som balanserade ovanpå sargen och hittade fram till Alva som lurade målvakten totalt och kunde lägga in bollen till 2-2 som stod sig perioden ut trots hård press från Dannemora sista minuterna.
Efter 58 sekunder blev det en dubbelutvisning då Neija bedömdes vara skyldig till fasthållning och motståndare sa ett par ord som domaren önskat att hon inte sagt. Bra spel i 4 mot 4 gav oss flera chanser men inga mål. Närmast var Dannemora efter ett riktigt bra skott som Alicia tvingades släppa retur på men hon tog även hand om returen. Efter 12:36 träffades en Dannemora spelare i ansiktet av ett uppspel och bollen studsade in bakom Alicia. 15 sekunder senare visades Elvira ut för hårt spel och efter 13:38 sköt Dannemora på en av sina egna spelare framför mål och bollen styrdes in. Domarna diskuterade om bollen tog på henne klubba, vilket hade betydigt hög klubba och bortdömt mål, men beslutade att bollen tagit på benet och därmed ett godkänt mål. Vi försökte pressa, men kom inte närmare än ett skott precis utanför, slutresultat 2-4.